Sivut

tiistai 26. marraskuuta 2013

Meidän arki

Hassua, että mun arki on nykyään lapsen kanssa kiireisempää kun sillon kun olin vielä koulussa tai työelämässä. On varmaankin kolmen tyyppisiä äitejä: sellasia, jotka lapsen saatuaan viihtyy kaikista mieluiten vaan kotona ja sellaisia, jotka haluaa kiikuttaa lapsensa jokaisiin kissanristiäisiin ja tapahtumiin. Sitten on vielä jotain näiden kahden väliltä, eli semmoinen äiti, joka silloin tällöin toisinaan viihtyy kotonakin useamman päivän, mutta taas välillä on kiva ravata lapsen kanssa siellä täällä. Mä luokittelisin (vaikka luokittelu on tuhmaa, soo soo!) itseni tuohon jälkimmäiseen ryhmään.On aika paljon päiviä kun ollaan vaan pojan kanssa kotona, nukutaan pitkään ja seurustellaan, käydään vaunulenkeillä koirien kanssa ja vaan ollaan. Sitten taas joskus, kuten nyt menneen viikon aikana tuntuu, että ollaan oltu kokoajan menossa! Tai ei välttämättä menossa, mutta on ollut sovittuja tekemisiä tai extemporeelähtöjä vaikkapa kaupoille. :)Tänään meillä oli seurakunnan kerhossa kerhokuvaus. Tätä olin odottanut jo monta viikkoa ja sain syyn laittaa J:lle upouuden, vielä vähän liian ison koala-bodyn. Kerhoilujen jälkeen tulimme kotiin ja äitini tuli omien koiriensa kanssa tuohon pihalle harjoittelemaan ohituksia meidän koirien avulla. Eilen olimme äitini kanssa ostoksilla ja siinä reissussa vierähtikin reilu kolmisen tuntia. Ennen shoppailureissua käytiin hakemassa pojalle rotatehoste neuvolasta, ja samalla taas otettiin hänestä uudet mitat: 7100g ja 62cm, ei huono?;) Sunnuntaina oltiin koko perhe minun isän luona, kun hän otti J:stä joulukorttikuvia. Lauantaina kävin (yllätys yllätys) shoppailemassa, kun piti hakea kummikehys ja -lusikka kaiverruksesta ja samalla vähän piipahdin muihinkin kauppoihin. Juuri mitään en löytänyt, joten lasketaanko sitä sitten edes shoppailuksi? Lauantaina oltiin myös mieheni pikkusiskon 7v-synttäreillä illalla. Perjantaina minun pappani oli luonamme kylässä useamman tunnin. Tein sämpylöitä ja keitettiin kahvit. Torstaina olimme pojan kanssa mll:n perhekahvilassa. Nyt alkaa lähimuisti pätkimään sen verran, etten muista pidemmälle, mutta hektistä on ollut. Ainakin mielestäni.


Jos ollaan kotona, niin yleensä noustaan ylös 8:30-9:00 aikaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että laitetaan valot päälle ja otan J:n pinnasängystä meidän sängylle seurustelemaan. Aamuisin on helpointa käydä suihkussa (jos ei siis lasketa mukaan sitä jos mies on kotona), joten yleensä laitan pojan leikkikaaren alle juttelemaan leluilleen ja piipahdan pikaisessa suihkussa. Noin kerran viikossa meillä on pojan kylpypäivä.

Yleensä J menee ensimmäisille päikkäreilleen noin klo 11:00, joskus myöhemminkin. Poika saattaa nukkua 15minuuttia tai 5tuntia - you never know! ;) Hän syö silloin kun vaikuttaa nälkäiseltä, nykyään kun J on alkanut maistelemaan kiinteitä, hän saa sosetta kerran tai kaksi päivässä. Jossain vaiheessa päivää (yleensä iltapäivällä/illalla) käydään koirien kanssa lenkillä. Riippuen siitä onko mies kotona, J pääsee myös mukaan. Ja J:n viime päikkäreistä riippuen valitsen laitanko pojan rintareppuun/kantoliinaan vai vaunuihin. Iltapäikkärit poika ottaa noin klo 17:00 aikoihin, jälleen sama haitari unien kestossa. Illalla yhdeksän aikoihin vaihdetaan vaippa, puetaan yökkäri ja poika saa iltavellinsä. Nukkumaan hän alkaa aika usein kymmenen aikoihin. Ensimmäinen yöherätys voi olla mitä vaan klo 2-5 välillä, yleensä kolmen jälkeen. Sitten herätään kun mies lähtee töihin eli joskus klo 6-7 riippuen päivästä. Kaiken tämän välissä leikitään ja jutellaan.Ps. Nyt alkoin poitsu heräillä iltapäikkäreiltään, joten parasta on mennä nyt häntä syöttämään! Kirjoittelen taas paremmalla ajalla. :)
1 kommentti:

  1. Mites poitsun napatyrä nykyään? Pullahtaako edelleen ulos? Meidän pojalla (3kk+1vk) on kans napatyrä, eikä se näytä asettuvan, aina pullahtaa. Painelen sitä aina vaipanvaihdon yhteydessä alas. Jospa se ajan kanssa... :)

    VastaaPoista